ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Η χρήση του παρόντος ιστότοπου υπόκειται στους παρακάτω όρους αναπόσπαστο τμήμα των οποίων αποτελεί η ενότητα με τίτλο «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Επισημαίνεται ότι ο επισκέπτης – πελάτης οφείλει να μελετήσει, να κατανοήσει και να αποδεχτεί όλους τους όρους χρήσης. Σημειώνεται ότι η χρήση του παρόντος ιστότοπου επιτρέπεται μόνο σε ικανά για δικαιοπραξία άτομα σύμφωνα με το νόμο. Οι όροι χρήσης αποτελούν τη σύμβαση – συμφωνία μεταξύ επισκέπτη – πελάτη και της επιχείρησης μας για την πλοήγηση στη σελίδα και την αγορά προϊόντων. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης του ιστότοπου, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του. Διευκρινίζεται ότι η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Συνεπώς, ΠΡΙΝ την πλοήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα και ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε συναλλαγή, ο επισκέπτης οφείλει κάθε φορά να διαβάσει, να αποδεχθεί και να τηρήσει τους κάτωθι όρους. Η αποδοχή των παρακάτω όρων επέχει θέση υπογραφής γραπτής συμφωνίας. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης – πελάτης διαφωνεί με οποιονδήποτε από τους παρακάτω όρους οφείλει να μην περιηγηθεί στον ιστότοπό μας και να μην προχωρήσει σε καμία συναλλαγήꞏ ακόμη δε, οφείλει να μην καταχωρίσει προσωπικά του δεδομένα τόσο στην παρούσα ιστοσελίδα όσο και σε καμία σελίδα στην οποία φέρεται ως διαχειρίστρια η επιχείρηση μας (βλ. παρακάτω «Links»), συμπεριλαμβανομένης έτσι και της υπηρεσίας «Newsletter». Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με το περιεχόμενο των όρων χρήσης του ιστότοπου, παρέχεται δυνατότητα επικοινωνίας με τους τρόπους που ορίζονται παρακάτω.

 1. Η Επιχείρηση

Την πώληση και διαφήμιση των προϊόντων που προβάλλονται στην παρούσα ιστοσελίδα διενεργεί η επιχείρηση μας με την επωνυμία «ΜΑΝΤΑ ΣΟΦΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Σοφία Μαντά Δημιουργίες» (Sofia Manta Creations) με έδρα το Ναύπλιο. Το κατάστημά μας βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα 4 στο Ναύπλιο (Τ.Κ. 21100). Η επιχείρηση κατασκευάζει και εμπορεύεται πάσης φύσεως υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ (στο εξής «προϊόντα»).

 1. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου (φωτογραφίες, λογότυπα, κείμενα, βίντεο, γραφικά κ.α.), με εξαίρεση τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων επί των προϊόντων που εμπορεύεται η επιχείρηση και πωλεί, αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας και προστατεύεται από το νόμο (Copyright © ΜΑΝΤΑ ΣΟΦΙΑ 2020). Απαγορεύεται αυστηρά η εν όλω ή εν μέρει χρήση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αποθήκευση, αντιγραφή, διανομή και κοινοποίηση φωτογραφιών, αγγελιών, δημοσιεύσεων ή άλλων ανακοινώσεων για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγγραφη συναίνεση της ιδιοκτήτριας του ιστότοπου.

 1. Συνδέσεις με άλλες Ιστοσελίδες (LINKS)

Η ιστοσελίδα περιέχει συνδέσεις με ιστοσελίδες τρίτων (Links). Η παροχή των Links από την επιχείρηση μας δεν συνεπάγεται έγκριση του περιεχομένου αυτών και δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα ή με το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών ή για τυχόν ζημία συνεπεία της χρήσης του περιεχομένου αυτών. Οι συνδέσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο την πλοήγηση στις σελίδες της επιχείρησης μας στα social media (Facebook – Instagram, Pinterest, Youtube). Τα Links παρέχονται αποκλειστικά προς διευκόλυνση των χρηστών. Οι χρήστες επισκέπτονται τις ιστοσελίδες αυτές με δική τους ευθύνη αφού προηγουμένως ενημερωθούν για τους όρους χρήσης τους και την ακολουθούμενη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 1. Διαφημίσεις

Η επιχείρηση μας έχει το δικαίωμα να διαφημίζει και να προβάλει στον παρόντα ιστότοπο προϊόντα άλλων εταιρειών, εφόσον το περιεχόμενο των διαφημίσεων αυτών σχετίζεται άμεσα με την δραστηριότητά μας και δεν είναι υβριστικό, πορνογραφικό ή παραπλανητικό.

 1. Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter)

Η εγγραφή του επισκέπτη – πελάτη στην υπηρεσία ενημερωτικών δελτίων (newsletter) της επιχείρησης μας δεν είναι υποχρεωτική. Απόκειται στην ευχέρεια του επισκέπτη να καταχωρίσει το e-mail του προκειμένου να λαμβάνει από εμάς προωθητικά – διαφημιστικά μηνύματα των προϊόντων μας. Η εγγραφή στην υπηρεσία των ενημερωτικών δελτίων (newsletter) της επιχείρησης μας σε συνδυασμό με την ενεργητική αποδοχή των όρων χρήσης και της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων, δηλώνουν τη ρητή συγκατάθεση του επισκέπτη για χρήση της ως άνω υπηρεσίας. Ανά πάσα στιγμή, ο επισκέπτης – πελάτης, ο οποίος πραγματοποίησε εγγραφή στην ως άνω υπηρεσία προωθητικών – διαφημιστικών μηνυμάτων, μπορεί να απεγγραφεί χωρίς κανένα κόστος και να μη λαμβάνει στο εξής τέτοια μηνύματα είτε ειδοποιώντας σχετικά την επιχείρησή μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mantasofi@yahoo.gr είτε μέσω του συνδέσμου απεγγραφής που θα βρει στο e-mail που θα λάβει όταν πραγματοποιήσει την εγγραφή του.

 1. Όροι Συναλλαγών
 • Κατάρτιση σύμβασης: Για την σύναψη της σύμβασης πώλησης, ο πελάτης θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του (πρόταση αγοράς προϊόντος) για τα προϊόντα μας ηλεκτρονικά και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πλοήγησης στην ιστοσελίδας μας επιλέγοντας το προϊόν/τα προϊόντα της αρεσκείας του.

Η αποδοχή εκ μέρους μας της πρότασης του πελάτη για αγορά ενός προϊόντος και η ολοκλήρωση της παραγγελίας του γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την αποστολή σε αυτόν ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης (sms ή e-mail ή με άλλον ηλεκτρονικό τρόπο).

Διατηρούμε πάντως το δικαίωμα να απορρίψουμε τη διεκπεραίωση μιας παραγγελίας χωρίς καμία συνέπεια για την επιχείρηση μας, ακόμη κι αν προηγουμένως την έχουμε επιβεβαιώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα. Στην περίπτωση αυτή, ειδοποιείται έγκαιρα ο πελάτης και του επιστρέφεται το τυχόν χρηματικό ποσό το οποίο έχει καταβάλει.

Η δε μεταβίβαση της κυριότητας των προϊόντων στον πελάτη γίνεται πάντοτε με την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος της αγοράς. Διευκρινίζεται σε κάθε περίπτωση ότι για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών με το κατάστημά μας δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού του πελάτη/χρήστη στον ιστότοπο www.sofiamanta.com.

Για τις περιπτώσεις της αποστολής προϊόντων στον τόπο που υποδεικνύει ο πελάτης και πληρωμής με τη μέθοδο της αντικαταβολής, η μεταβίβαση της κυριότητας των σχετικών προϊόντων συντελείται με την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος στη μεταφορική εταιρεία.

 • Αποστολή προϊόντων και τρόποι πληρωμής: Η επιχείρηση μας αποστέλλει δωρεάν το προϊόν/τα προϊόντα αγοράς του πελάτη συνολικής αξίας άνω των 50€ οπουδήποτε στην Ελλάδα μέσω συμβεβλημένων επιχειρήσεων ταχυμεταφορών (Courier). Για παραγγελίες κάτω των 50€, υπάρχει χρέωση μεταφορικών όπως αυτή περιγράφεται στη σελίδα ολοκλήρωσης παραγγελίας.

Στην περίπτωση της αποστολής προϊόντος στη διεύθυνση που υποδεικνύει ο πελάτης, η πληρωμή μπορεί να γίνει με αντικαταβολή, μέσω κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, ηλεκτρονικά με την χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners, Discover), ηλεκτρονικού πορτοφολιού Masterpass ή μέσω PayPal.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Επισημαίνεται ότι για αγορές άνω των 500 ευρώ, όπου απαιτείται η χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο πελάτης υποχρεούται να προβεί σε πληρωμή είτε μέσω κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό είτε με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας είτε μέσω PayPal.

 • Επιστροφές προϊόντων: Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει το αγορασθέν προϊόν, οφείλει να μας ενημερώσει προς τούτο αποκλειστικά εντός 5 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση mantasofi@yahoo.gr και σε κάθε περίπτωση να επιστρέψει το προϊόν εντός αποκλειστικά 10 ημερών από την αναγραφόμενη ημερομηνία του εκδοθέντος και επιδοθέντος σε αυτόν παραστατικού. Η επιστροφή των προϊόντων γίνεται μέσω της ίδιας μεταφορικής επιχείρησης και με δαπάνη αξίας 7 ευρώ την οποία επωμίζεται ο πελάτης, εφόσον τα αγορασθέντα προϊόντα είναι στην άρτια κατάσταση που παραδόθηκαν. Αφού ελεγχθεί το επιστραφέν προϊόν και είναι στην άριστη κατάσταση που πωλήθηκε, η επιχείρησή μας συμψηφίζει τη δαπάνη που επωμίζεται ο πελάτης για την επιστροφή του προϊόντος (7 ευρώ) με τη χρηματική αξία του επιστρεφόμενου προϊόντος. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται πάντοτε μέσω τραπέζης στον λογαριασμό από τον οποίον έγινε η κατάθεση ή σε περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε άλλη μέθοδος πληρωμής, ο πελάτης υποδεικνύει στην επιχείρησή μας τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίον επιθυμεί να γίνει η σχετική καταβολή.

Αντικατάσταση – αλλαγή είναι δυνατή εντός 3 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Η αντικατάσταση – αλλαγή γίνεται εφόσον διαπιστωθεί ότι το προϊόν που αντικαθίσταται είναι στην άριστη κατάσταση που παραδόθηκε στον αγοραστή. Σε αυτή την περίπτωση, η αντικατάσταση – αλλαγή, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος γίνεται δωρεάν, με προϊόντα μικρότερης, ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας.

Για αντικατάσταση προϊόντος με προϊόν ή προϊόντα μικρότερης αξίας, η επιχείρησή μας επιστρέφει στον αγοραστή την προκύπτουσα χρηματική διαφορά με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για προϊόντα μεγαλύτερης αξίας, η αντικατάσταση – αλλαγή πραγματοποιείται εφόσον καταβληθεί στην επιχείρησή μας με κάθε πρόσφορο μέσο η επιπλέον χρηματική διαφορά.

Εκπτωτικά είδη με έκπτωση άνω του 40% δεν εμπίπτουν σε επιστροφή χρημάτων, αλλά εκδίδεται πιστωτικό υπόλοιπο για επόμενες αγορές σας με μορφή κουπονιού.

 1. Αποκλεισμός – Περιορισμός Ευθύνης
 • Πλοήγηση στην ιστοσελίδα: Η επιχείρηση μας δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης – πελάτης από την πλοήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα ούτε βεβαίως για τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το λογισμικό του χρήστη ή τη διαθεσιμότητα του διαδικτύου. Ομοίως, δεν εγγυόμαστε ότι η ιστοσελίδα και οποιοδήποτε άλλος δικτυακός τόπος μέσω των οποίων το περιεχόμενο τίθεται στη διάθεση των επισκεπτών – πελατών παρέχονται χωρίς «ιούς». Για την αποκατάσταση ή επιδιόρθωση τέτοιων προβλημάτων ευθύνεται αποκλειστικά ο επισκέπτης – πελάτης.
 • Καθυστέρηση παράδοσης προϊόντων: Η επιχείρηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων των πελατών, δεσμευόμενη για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. Ωστόσο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη σε περίπτωση καθυστέρησης παράδοσης των παραγγελιών.
 • Έλλειψη αποθεμάτων – ακύρωση παραγγελίας: Η επιχείρηση μας δεν ευθύνεται στην περίπτωση μη ύπαρξης επαρκών αποθεμάτων. Η πολιτική μας επιβάλλει να ενημερώνουμε έγκαιρα τον πελάτη για την ύπαρξη αποθέματος και κατόπιν να επιβεβαιώνουμε ή όχι την παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση πάντως ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την απόσυρση τυχόν προϊόντων από την παρούσα ιστοσελίδα ή για την άρνηση εκτέλεσης ή αποδοχής μιας παραγγελίας, έστω κι αν προηγουμένως έχει σταλεί από εμάς μήνυμα επιβεβαίωσης.
 • Πραγματικά ελαττώματα προϊόντων και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων: Πριν την εκτέλεση κάθε παραγγελίας ελέγχουμε τα προϊόντας μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα φέρουν κανένα απολύτως ελάττωμα ή δεν θα στερούνται καμίας συνομολογημένης ιδιότητας, εάν κάτι τέτοιο έχει καταστεί περιεχόμενο της συμφωνίας μας. Η επιχείρησή μας απαλλάσσεται εκ των προτέρων για πραγματικά ελαττώματα προϊόντων και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων, εάν αυτά οφείλονται σε ελαφρά αμέλεια.
 • Ευθύνη κατά την παράδοση: Η επιχείρηση μας είναι υπεύθυνη για την τυχόν καταστροφή ή απώλεια των προϊόντων έως την φυσική παράδοσή τους στην μεταφορική επιχείρηση (Courier). Μόλις τα προϊόντα παραδοθούν στη μεταφορική επιχείρηση ή μόλις αυτά παραδοθούν απευθείας από τα καταστήματά μας στον πελάτη, δεν ευθυνόμαστε για καμία απώλεια, χειροτέρευση, καταστροφή ή άλλη ζημία των προϊόντων, έστω και αναγόμενη σε τυχαίο γεγονός. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο και στις περιπτώσεις παράδοσης μεν των προϊόντων, πλην όμως επιστροφής τους εκ μέρους του πελάτη ή αντικατάστασής τους εντός του ανωτέρω οριζόμενου χρονικού διαστήματος. Στις περιπτώσεις αυτές, ο πελάτης φέρει τον κίνδυνο ακόμη και της τυχαίας καταστροφής ή χειροτέρευσης των προϊόντων. Εάν η μεταφορική επιχείρηση δεν μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση του πελάτη, τότε το προϊόν φυλάσσεται από τη μεταφορική κατά τους όρους αυτής και με τυχόν επιπλέον δαπάνη του πελάτη.
 1. Τιμολογιακή Πολιτική

Οι τιμές των προϊόντων που διατίθενται στον ιστότοπό μας είναι οι τελικές σε Ευρώ (€), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις τιμές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Ο χρήστης συναλλάσσεται με την επιχείρησή μας με τις τιμολογιακές συνθήκες που ίσχυαν κατά το χρόνο παραγγελίας, ανεξάρτητα από το αν αυτές μεταβλήθηκαν μεταγενέστερα.

 1. Προσωπικά Δεδομένα

Για την κατάρτιση σύμβασης πώλησης με την επιχείρηση μας, ο πελάτης υποχρεούται, αναλόγως της παραγγελίας, να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τα απολύτως αναγκαία προσωπικά του δεδομένα (βλ. την ενότητα «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»). Η διαχείριση και η προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη – πελάτη του ιστότοπου (συμπεριλαμβανομένων των cookies) υπόκειται στους όρους που περιλαμβάνονται στην «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

 1. Δικαιοδοσία – Αρμοδιότητα

Για οποιαδήποτε δικαστική διαφορά ανακύψει σχετικά με την εφαρμογή ή την ερμηνεία των παραπάνω όρων εφαρμοστέο δίκαιο ορίζεται το ελληνικό. Αρμόδια είναι τα δικαστήρια του Ναυπλίου.

 1. Επικοινωνία

Η χρήση του παρόντος ιστότοπου μας δίνει το δικαίωμα να επικοινωνούμε με τον επισκέπτη – πελάτη, όταν αυτός μας έχει παράσχει τα στοιχεία επικοινωνίας του, κάθε φορά που κρίνουμε ότι οι απαιτήσεις των συναλλαγών το επιβάλλουν. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει άμεσα με την επιχείρηση μας για κάθε θέμα που τον αφορά στο τηλέφωνο 2752 300306 κατά τις ώρες και ημέρες που αναφέρονται στην παρούσα ιστοσελίδα ή στο e-mail: mantasofi@yahoo.gr.

 1. Δηλώσεις Επισκέπτη – Πελάτη

Ο επισκέπτης – πελάτης δηλώνει ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτόν κατά τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας είναι ακριβείς και αληθείς. Επίσης, δηλώνει ότι τόσο για την πλοήγηση όσο και για την οποιαδήποτε συναλλαγή με το κατάστημά μας ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το σύνολο του περιεχομένου των παρόντων όρων χρήσης.